Cum să faceți un ou de ciocolată

0
217

Încă un eGhid cu dedicație pentru sărbătorile de Paște, deși îl puteți pune în practică ori de câte ori doriți să le faceți o surpriza copilașilor.

Iată cum puteți face voi înșiva un ou de ciocolată.

Ingrediente:

  • ouă
  • ciocolată
  • un ibric și un castron, pentru topirea ciocolatei
  • o ustensilă cu care să găuriți ouăle
  • o pungă

Cum procedați:

1. Găuriți ușor ouăle la bază și goliți conținutul, clătiți cu apă.

2. Fărămițați ciocolată și puneți-o la topit. Așezați-o într-un castron pe care îl puneți peste un ibric cu apă, ca să se topească deasupra aburilor sau în apă caldă (bain mărie). Nu puneți direct ciocolată la topit pe foc.


3. Puneți ciocolata topită într-o pungă pe care o găuriți într-un colț (puteți încerca și cu o seringă). Umpleți ouăle cu ciocolată.
4. Acum goliți ciocolată din ou. Va rămâne doar stratul de pe pereții cojii.

5. Dacă doriți, umpleți oul cu ciocolată albă.
6. Așteptați să se răcească și să se întărească ciocolată, apoi decojiți ușor.