Dacă sunteți specialiști în clătite, vă mai oferim o rețetă adaptată cu acest deșert care se transformă, astfel, într-un delicios aperitiv.
Ingrediente:
- făină, lapte sau sifon, sare, un ou (pentru clătite)
- 3 cepe, ulei, ciuperci din 2 conserve sau ciuperci proaspete champignon, 2 ouă (pentru umplutură)
- o cană lapte, 2 ouă și puțin suc de roșii (pentru glazurat)
Cum procedați:
- Faceți 6 clătite puțin mai groase, fără zahăr și cu puțină sare.
- Tăiați mărunt 3 cepe și căliți în ulei împreună cu ciupercile.
- Bateți 2 ouă și adăugați peste compoziția de ciuperci, condimentați cu sare și piper și amestecați pe foc până se încheagă puțin ouăle.
- Într-un vas rotund, așezați alternativ clătitele și 2-3 linguri din compoziție, terminând deasupra cu o clătită.
- Amestecați 2 ouă cu o cană de lapte și turnați peste tortul de clătite, având grijă să pătrundă bine pe lateralele vasului.
- Turnați deasupra puțin suc de roșii.
- Băgați la cuptor pentru 40 de minute.
- Scoateți din cuptor, adăugați puțin cașcaval râs și băgați iarăși la cuptor pentru 5 minute. Serviți cald.