Cum să faci tort aperitiv din clătite

0
264

Dacă sunteți specialiști în clătite, vă mai oferim o rețetă adaptată cu acest deșert care se transformă, astfel, într-un delicios aperitiv.

Ingrediente:

  • făină, lapte sau sifon, sare, un ou (pentru clătite)
  • 3 cepe, ulei, ciuperci din 2 conserve sau ciuperci proaspete champignon, 2 ouă (pentru umplutură)
  • o cană lapte, 2 ouă și puțin suc de roșii (pentru glazurat)

Cum procedați:

  1. Faceți 6 clătite puțin mai groase, fără zahăr și cu puțină sare.
  2. Tăiați mărunt 3 cepe și căliți în ulei împreună cu ciupercile.
  3. Bateți 2 ouă și adăugați peste compoziția de ciuperci, condimentați cu sare și piper și amestecați pe foc până se încheagă puțin ouăle.
  4. Într-un vas rotund, așezați alternativ clătitele și 2-3 linguri din compoziție, terminând deasupra cu o clătită.
  5. Amestecați 2 ouă cu o cană de lapte și turnați peste tortul de clătite, având grijă să pătrundă bine pe lateralele vasului.
  6. Turnați deasupra puțin suc de roșii.
  7. Băgați la cuptor pentru 40 de minute.
  8. Scoateți din cuptor, adăugați puțin cașcaval râs și băgați iarăși la cuptor pentru 5 minute. Serviți cald.