Cum se face un suport de perete din scânduri de lemn și curele vechi

0
344

Iată un nou eGhid despre cum să reciclezi niște curele vechi și câteva scânduri de lemn. Un proiect simplu și ușor de realizat. Ceea ce este cel mai frumos la acest proiect este că, cu cât sunt mai vechi curelele și scândurile de lemn cu atât mai frumos va arăta varianta finală.

Materiale necesare:

  • 2 bucăți de scândură (grosimea o alegeți în funcție de ce doriți să puneți pe acestea)
  • 2 sau 4 bucăți de curele din piele
  • cuie
  • ciocan
  • ruleta
  • creion
  • nivelă

Instrucțiuni:

1. Trasați cu creionul pe una din scânduri câte o linie la fiecare capăt cam la 4-5 cm distanța de margine. Pentru a putea trasa linia dreaptă faceți mai multe măsurători la capetele scândurei.

2. Închideți curelele și creeați 2 bucle de dimensiuni egale. S-ar putea să fiți nevoiți să creeați găuri suplimentare în curele, dar asta o puteți face cu un cui sau un burghiu. Poziționați curelele în dreptul liniilor trasate în pasul 1.

3. Țineți una dintre curele pe linia creeață și aplicați 3 – 4 cuie în funcție de cât de lată este scândură. Procedați la fel și cu cealalaltă.

4. Întoarceți scândura cu partea îngustă în față și aplicați câte un cui pe fiecare parte.

5. Poziționați cea de-a doua scândură la o distanță de 20 – 25cm față de prima. Aveți grijă ca cea de-a doua scândură să fie așezată în poziție orizontală. Puteți folosi o nivelă pentru a această operația. Aplicați câte un cui pentru fiecare parte laterală a ei.

6. Sunteți aproape gata ! Cu scândurile fixate trageți de cele 2 curele și fixați-le la aceeași lungime.

7. Acum nu va mai rămâne nimic de făcut decât să îl agățați pe perete. Pentru această operațiune folosiți cuie mai lungi sau dibluri. Felicitări tocmai ai creeat un super raft!