Cum să faceți rapid foietaj de casă

0
129

Următorul eGhid vă învață cum să faceți rapid aluat de foietaj în propria bucătărie.

Ingrediente:

  • un ou
  • o lingură de ulei de floarea soarelui
  • o lingură oțet de vin
  • un sfert de linguriță de sare
  • aproximativ 500 de grame făina (se folosește cât ia aluatul)
  • 200 grame unt

Cum procedați:

  1. Într-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adaugă 1 lingură de ulei, 1 lingură de oțet și puțină sare
  2. Peste acestea turnați apa călduță să se umple paharul.
  3. Turnați compoziția din pahar într-un bol mai adânc, adăugați făina și frământați un aluat moale și elastic. Când se prinde toată făina, îl scoateți pe masă și frământați bine cu făină, dacă este lipicios. Lăsați să se odihnească 10-15 min, apoi îl mai frământați o dată, să se uniformizeze toate cocoloașele. Mai lăsați 15 min să se odihnească.
  4. Întindeți cu făcălețul o foaie subțire și rotundă, să fie cam de 2mm grosime. Ungeți cu jumătate din cantitatea de unt (acesta trebuie să fie neapărat moale, la temepratura camerei), distribuiți să fie uns bine peste tot. Apoi rulați aluatul.
  5. Această ruladă o faceți sub formă de melc și puneți la frigider 30-40 de min.
  6. După jumate de oră scoateți aluatul din frigider, îl mai întindeți o dată foaie subțire și ungeți cu cealaltă cantitate de unt.
  7. Aluatul îl rulați din nou și lăsați la frigider încă 30-60 de min, timp după care îl puteți folosi la plăcinte.